сите категории
EN

Како спортските градници ги заменуваат традиционалните градници со долна жица

Време: 2022-02-25

За време на пандемијата, луѓето се облекуваа и добиваа посвесни фитнес, но удобниот градник веќе го преземаше. долната жица во ерата на работа од дома.

Во изминатите 12 месеци, бројот на продадени спортски градници во Европа и Америка скокна за една третина, бидејќи жените го заменуваат угнетувањето од шолјата со жици со еластичен рај. Во однос на продажбата, трошоците за спортски градници скокнаа за една четвртина и сочинуваат речиси 10% од вкупната продажба на градници.

Оваа револуција на градникот не остана незабележана. Неделава, статистичарите открија дека спортските и кроп-топ градници биле додадени на листата од 700 производи што се користат за пресметување на стапката на инфлација. Во своето годишно менување, Статистика, исто така, откри дека мажите биле ослободени од нивните окови бидејќи традиционалниот костум - присутен во кошницата од неговото основање во 1947 година - бил отсечен.

Пандемијата помогна да се зголеми свеста за фитнесот, при што многу луѓе вежбаа дома за време на периодите на заклучување. Со ова дојде до пораст на трошоците за спортска облека.

Но, аналитичарите сугерираат дека жените купуваат спортски градници со Netflix, а не за вежбање на Џо Викс, бидејќи промените во животниот стил предизвикани од пандемиските заклучувања го турбополнат трендот „спортски“ предводен од модните писти за спортска облека како мода.

Видовме голем пораст кај луѓето што се занимаваат со спорт за време на заклучувањето, но причината што ни се дава да купуваме спортски градници е општата дневна облека - така што е водена од поголема удобност. Долгорочното префрлање од свеченото во лежерно облекување имаше влијание врз стиловите на долната облека што нејзините клиенти ја купуваа уште пред пандемијата, бидејќи спортската забава стана мејнстрим.